Irani kërkon kthimin e koleksionit Persepolis nga SHBA

Albanian Radio 1 views
90 vjet më parë, Universiteti i Çikagos në SHBA huazoi për kërkime me dhjetëra mijëra fragmente arkeologjike të zbuluara në qytetin antik të Persepolis të Iranit. Megjithatë, pavarësisht nga shumë kërkesa zyrtare dhe një vendim gjykate, Uashingtoni ende refuzon t'i kthejë ato. Por Teherani tani është i vendosur të marrë atë që është pronë e tij e ligjshme.

Add Comments